Passiespelen wederom uitgesteld

Theater

Passiespelen in Tegelen voor de tweede keer uitgesteld vanwege corona

Gisteren om 13:52 door Angela Janssens

De cast van De Passiespelen kon de afgelopen maanden vanwege corona niet repeteren.

Afbeelding: Lé Geisen

De Passiespelen in Tegelen zullen niet zoals gepland op 18 april in première gaan. De voorstellingen worden voor de tweede keer uitgesteld vanwege corona. Een nieuwe startdatum is er nog niet.

Eigenlijk hadden De Passiespelen vorig jaar al moeten plaatsvinden in openluchttheater De Doolhof. Maar vanwege Covid-19 en de bijbehorende maatregelen heeft de organisatie in 2020 besloten om de voorstellingenreeks een jaar door te schuiven. „Het is niet verantwoord op 18 april te starten”, zegt voorzitter Jos Teeuwen van De Passiespelen. „Onze acteurs hebben tien weken nodig voor de repetities. Dat gaat niet meer lukken voor 18 april, want repeteren was de laatste maanden niet mogelijk.”

Overleg

Wanneer de première van De Passiespelen wél gaat plaatsvinden, is nu nog niet bekend, zegt Teeuwen verder. „We zijn nog volop in overleg met de gemeente Venlo, de provincie Limburg, we houden in de gaten wat de regering in Den Haag doet en ook met De Doolhof moeten we om tafel.” De inzet is wel dat De Passiespelen nog dit jaar ten uitvoer worden gebracht. Teeuwen: „Ons decor staat nu al voor het tweede jaar bij weer en wind buiten. Het wordt er niet mooier op als het nog een jaar blijft staan.”

De voorzitter zegt ook dat De Passiespelen nog deze lente, uiterlijk aan het begin van de zomer van start moeten gaan, wil zijn organisatie nog de 40.000 man publiek trekken die nodig zijn om uit de kosten te komen. „Hoewel we de voorstelling hebben ingekort omdat we twee keer per dag gaan spelen, blijft het een lange zit voor het publiek. We hebben dus warm weer nodig. September kan nog wel. Maar oktober, dat moeten we echt niet willen.”

Enthousiast

Volgens Teeuwen is het zeker mogelijk om dit jaar minstens 40.000 kaarten te verkopen. „We gaan 60 tot 65 voorstellingen spelen. Elk met zo’n 500 man publiek vanwege de coronamaatregelen. Tenminste, als het bij de regels blijft die nu gelden. We gaan ervoor. We zijn nog steeds razend enthousiast. Zelfs nu we alles voor de derde keer op touw moeten zetten.”

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Wanneer

Meedoen

< februariapril >
maart 2024
madiwodovrzazo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Waar

De Drink
Tegelen