Telefooncirkel

Grubbenvorst - Online: van en voor iedereen!

Telefooncirkel

Door:
Kees Cligge
Het is altijd fijn als iemand weet hoe het met je gaat. Mocht er wat zijn, dan sta je er immers niet alleen voor. Voor alleenwonenden is die vinger aan de pols soms niet vanzelfsprekend. De telefooncirkel ondervangt dat op een mooie, eenvoudige manier.

Telefooncirkel is een dagelijks belrondje van alleenwonende mensen. De vrijwilliger komt in actie bij ‘geen gehoor’. Zelfstandigheid dus met een beetje toezicht.

De telefooncirkel bestaat uit een dagelijks belrondje tussen acht tot tien alleenwonende mensen. Een vrijwilliger is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Komt een deelnemer niet aan de lijn, dan kan de vrijwilliger actie ondernemen. Bijvoorbeeld door de familie of huisarts in te schakelen.

Grubbenvorst-Online gaat in samenwerking met KBO St.Jan en vrijwilligers zo’n telefooncircel opzetten. Afhankelijk van de aanmeldingen kunnen meer cirkels worden opgezet.

Wilt u zich als deelnemer aan een telefooncirkel aanmelden of bent u bereid om hierbij als vrijwilliger op te treden, neem dan contact op met Kees Cligge, Asterstraat 2, Grubbenvorst; tel. 06-42449215. E-mailen kan natuurlijk ook: secretariaat@grubbenvorst-online.nl
gratis

Deel via sociale media Reageer