Politie pakt 21-jarige coronahoester uit Grubbenvorst op - 4 wk cel

Grubbenvorst - Online: van en voor iedereen!

Politie pakt 21-jarige coronahoester uit Grubbenvorst op - 4 wk cel


Vandaag om 15:59 door Daan de Hulster (De Limburger)

De politie heeft maandag een 21-jarige man uit Grubbenvorst aangehouden omdat hij in zijn woonplaats iemand meermaals provocerend in het gezicht had gehoest.
Dat meldt de politie dinsdag. De overtreding van de coronamaatregelen vond zaterdag plaats bij het winkelcentrum in Grubbenvorst; het slachtoffer deed aangifte.

Volgens de politie maakt de aangehouden man deel uit van een overlastgevende jeugdgroep die al enige tijd voor overlast zorgt in Grubbenvorst. Over de vaak bij het winkelcentrum hangende groep komen regelmatig meldingen binnen bij de politie, ook over het niet houden aan de coronamaatregelen. Volgens de politie wordt waarschijnlijk niet iedere overlastsituatie gemeld. Dit is wel nodig om krachtig op te treden tegen de provocerende groep, aldus de politie.

Wijkagenten:
Al enige tijd komen er bij ons meldingen binnen over een jeugdgroep die overlast zou geven richting bewoners en bezoekers van Grubbenvorst. Begin maart was dit ook onderwerp van gesprek tijdens een informatiebijeenkomst. Daarbij werd de aanwezigen op het hart gedrukt vooral melding of aangifte te doen als ze geconfronteerd worden met overlast. .

Inmiddels zijn er diverse meldingen ontvangen. Die variëren van overlast tot het niet houden aan Corona-maatregelen. Afgelopen zaterdag kwam er een aangifte van iemand die meermaals provocerend in het gezicht gehoest werd. Aangezien ook dit in overtreding is met de Coronamaatregelen, besloten we direct door te pakken en hebben maandagochtend een 21-jarige verdachte aangehouden. .

Wijkagenten: Ervaar je overlast, ben je slachtoffer van provocerend gedrag of merk je dat anderen zich bewust niet aan Coronamaatregelen houden? Meld dit altijd bij ons via 0900-8844. Alleen samen kunnen we het verschil maken. .
Deel via sociale media Reageer