Samenwerking jeugd GFC33 en SV Lottum

Grubbenvorst - Online: van en voor iedereen!

Samenwerking jeugd GFC33 en SV Lottum


Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 gaan de jeugdafdelingen van S.V. Lottum en GFC'33 samenwerken. Beide clubs merken dat het door het dalende ledenaantal steeds lastiger wordt om teams in alle leeftijdsgroepen op de been te krijgen. Nu lukt dat wellicht nog met veel dispensaties en vervroegd doorschuiven, maar binnen enkele jaren biedt dit al geen oplossing meer. Bovendien betekent dispensaties en vervroegd doorschuiven dat er grote leeftijdsverschillen ontstaan binnen teams en dat is ook niet altijd wenselijk. Vandaar dat de besturen en jeugdcommissies van beide clubs nu de handen ineen slaan.

In eerste instantie is de samenwerking gericht op de junioren (vanaf onder 12 t/m onder 19). Binnen deze leeftijdsgroepen met samen ongeveer 130 spelers zullen er komend seizoen al een aantal gemengde teams komen, dus met spelers uit Grubbenvorst én Lottum. In april en mei geven de clubs verder invulling aan de samenwerking en worden nadere afspraken gemaakt over onder meer de verdeling van wedstrijden en trainingen over de beide dorpen. Streven is om de invulling half juni gereed te hebben en teamindelingen te presenteren.

Beide clubs realiseren zich dat de samenwerking vragen gaat oproepen bij de jeugd, bij ouders, trainers en leiders. Daarom worden ook zo snel als dat weer kan informatie-avonden georganiseerd. De coronacrisis laat dit echter op dit moment niet toe, waardoor we vooral gebruik moeten maken van digitale communicatie via onder meer app-groepen, facebook en de websites van de clubs. Hier zullen we regelmatig berichten plaatsen over de voortgang.

Op onze website is een menu-item in de bovenbalk aangemaakt. Hier zal alle informatie te vinden zijn.

Voor meer informatie of dringende vragen kan altijd telefonisch of per mail contact opgenomen worden met de bestuursleden Xander Boers (GFC’33) of Dave Bours (S.V. Lottum).

Besturen en jeugdcommissies S.V. Lottum en GFC’33


https://www.gfc33.nl/486/111/samenwerking-jeugd-gfc33-en-sv-lottum/

Deel via sociale media Reageer