GRUBBENVORST EERT KUNSTENAAR CEES VAN DEN BERGH

Cultuur
21 juni 2020
Kunstenaar Cees van den Bergh was beeldend kunstenaar, beeldhouwer en tekenaar. Zijn werken bestonden uit tekeningen (techniek pentekenen) en beelden (materiaal brons, gips en keramiek met als techniek giettechnieken). De onderwerpen beweging, dansfiguren, oude vrouwen, ritme kwamen in de stijl figuratief uit zijn artistieke handen. Een groot deel van zijn werken zijn te bewonderen op de website www.ceesvandenbergh.nl .

“Een kijkje in de voor velen onbekende wereld van kunstenaar Cees van den Bergh”.

10 jaar na zijn dood op 14 december 2010 en 100 jaar na zijn geboorte wil Grubbenvorst eind dit kalenderjaar zijn “onbekende” eren met het plaatsen van een van zijn kunstwerken (Le Couple) in het centrum van het idyllische Maasdorp. “Door en voor het dorp Grubbenvorst” is het motto in deze. Als mogelijk vervolg worden ook de kansen voor een eenmalige expositie van de kunstwerken van Cees van den Bergh bekeken.

Op initiatief van de partnerpartijen Ondernemers Collectief Grubbenvorst (projectpartner uitvoering) en de Historische Kring Grubbenvorst – Lottum (projectbeheer) zullen in samenspraak met de familie van den Bergh verder in casu de puntjes op de i worden gezet.

“Een wereld gaat open”.

Contact

Neem contact op met Kees:

Kees Cligge
Contactpersoon
-24