Nieuwsbrief 26 mei 2023

Sociaal
26 mei 2023

LEDENADMINISTRATIE EN CONTACT 

Gaat u verhuizen of bent u bekend met het overlijden van één van onze leden? Meld dit dan tijdig bij onze ledenadministrateur dhr. Jos Theuerzeit (tel. 06-11125450). U kunt ook gebruik maken van ons e-mail: ledenadministratie@kbogrubbenvorst.nl. Het postadres is De Zumpel 34. 

 

PUBLICATIE NIEUWSBRIEF

Deze wekelijkse nieuwsbrief wordt ook op Grubbenvorst-Online (www.grubbenvorst-online.nl ) en onze Facebookpagina gepubliceerd. Publicatie in Mededelingen blijft daarnaast bestaan. U treft de Nieuwsbrief bij Grubbenvorst-Online aan onder de knop “Nieuws”.

 

HUISKAMER – VRIJE INLOOP

Iedere eerste maandag van de maand in Grootoord en iedere derde maandag van de maand in La Providence (hoofdingang) van 14:00 tot 16:00 uur.

Heeft u een hulpvraag?

Wij denken u te kunnen helpen bij het zoeken van een mogelijke oplossing. U kunt ook terecht voor:

·        Hulp bij gebruik van uw pc/laptop/tablet/smartphone e.d.

·        Hulp/uitleg bij gebruik van hét digitale dorpsplein Grubbenvorst-Online

·        Of onder het genot van een kopje koffie/thee gewoon een luisterend oor.

CREA INLOOP

Op donderdag 25 mei kan iedereen om 10:30 uur weer binnenlopen in Grootoord voor een gezellig samen zijn. Om met iets bezig te zijn of gewoon voor een praatje.

Voor inlichtingen: Rick Ras, telefoon: 3270051 of Marijke Andriessen, telefoon: 3662914

 

MUSEUMBEZOEK

De Zilveren Camera in het Limburgs Museum

Je kan altijd alleen een museum bezoeken, maar met meer mensen is een bezoek prettiger.

Daarom willen we op woensdag 31 mei een bezoek brengen aan het Limburgs Museum in Venlo. Om 14.00 uur willen we starten met ons bezoek.

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar het museum en zorgt zelf voor de entree.

Welke foto gaat jou het meest raken?

Bekijk de beste nieuwsfoto’s van Nederland van het afgelopen jaar in Zilveren Camera. De tentoonstelling toont de ruim 200 winnende foto’s van de Zilveren Camera 2022 – de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalisten. Je kijkt zo door de ogen van de beste fotografen van Nederland terug op het bewogen jaar 2022. Van nieuws en politiek tot sport en kunst, cultuur en entertainment.

Info: Marijke Andriessen, telefoon 3662914

JEU DE BOULES

Op vrijdag 16 juni 2023 om 14.00 wordt er een Jeu de boulestoernooi georganiseerd op het Jeu de boulesterrein aan het Ericaplein (d’n Haspel).

Onder het genot van een kop koffie worden de spelregels uitgelegd en dan gaan wij enthousiast de strijd aan met de andere leden.

Tijdens de pauze wordt u een drankje aangeboden.

Doe gezellig mee. Hoe meer mensen, hoe meer plezier, maar met 28 is VOL=VOL

Er zijn enkele leuke prijzen te winnen..

De kosten van deze middag zijn slechts € 2,50 per persoon all-in, te voldoen via automatische incasso vanaf de ons bekende bankrekening van U.

Alle leden ontvangen met het periodieke Magazine de uitnodiging met een antwoordstrook.

 

U kunt zich aanmelden door inlevering van die strook of door te bellen met de ledenadministrateur, tel. 0611125450. (uiterlijk 10 juni). Inleveren van de antwoordstrook kan bij:Elly Priem, Kapelaan Slotsstraat 46; Hannie Theuerzeit, Zwerfheide 23;Marlne Faasen: Burg. Kempenstraat 22;         Netty Haanen, Ericaplein 17.

 

MEEDOEN MET “AUTOMAATJE”!?

Meedoen met “AUTOmaatje” ; meldt U aan als chauffeur!

Senioren St. Jan Grubbenvorst onderzoekt of het mogelijk is in Grubbenvorst het particulier vervoerssysteem “AUTOmaatje” van ANWB te realiseren.

Dit gaat om het vervoer en begeleiden van mensen, die in beweging beperkt zijn.

Het gaat om bijvoorbeeld boodschappen doen, familiebezoek, verzorgingshuis bezoek, ziekenhuiscontrole, naar de kapper gaan etcetera.

Minimaal 2 dagen vooraf doen zij een verzoek om vervoer bij een coördinator..

De coördinator probeert vervolgens iemand te charteren om dit te laten uitvoeren en belt daarna de verzoeker terug.

Daartoe is vereist, dat er naast een coördinator 15 personen met hun eigen auto zijn, die mensen uit Grubbenvorst vervoeren tegen een kilometervergoeding van 35 cent plus parkeerkosten.

De verzoeker betaalt die kosten contant na de rit.

De vereisten voor de chauffeurs zijn:

a)     Een verzekering minimaal WA met inzittenden;

b)     Een eigen APK gekeurde auto

c)     Een geldig rijbewijs

d)     Een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunnen overleggen

Als dit systeem u aanspreekt en u bereid bent hieraan mee te doen als chauffeur of coördinator, dan kunt u dit kenbaar maken aan Senioren St. Jan Grubbenvorst door een telefoontje naar de ledenadministrateur Jos Theuerzeit 0611125450 of de voorzitter Kees Cligge 0642449215.

 

Bij voldoende belangstelling kan daarna worden overgegaan tot invulling van het systeem via de ANWB, waarvan men overigens geen lid hoeft te zijn!

 

WEKELIJKSE ACIVITEITEN

Nordic Walking: iedere maandagmiddag om 14:00 uur. Vertrek vanaf bushalte Venloseweg – St. Jans Sleutelbos. Contact: Hans Vastbinder 06-13829119.

Maasdansers: iedere donderdag van 14:00 tot 15:00 uur in ‘t Haeren. Contact: Jo Verstappen 077-3981884.

Crea Inloop: maandelijks op donderdag van 10:30 uur tot 12:00 uur in Grootoord (volg de aankondiging in deze wekelijkse nieuwsbrief). Contact: Rick Ras 077-3270051 of Marijke Andriessen 077-3662914.

Canasta: iedere vrijdagmiddag om 14:00 uur in Grootoord. Contact: Lydie Burm 077-36624220

Wie

Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Kees:

Kees Cligge
Contactpersoon
0