Groots Aspergefeest

Cultuur
28 mei 2023

Traditioneel vinden er tijdens het Pinsterweekend in ons dorp de Aspergefeesten plaats. Ook dit jaar werd op zaterdagavond de aftrap gegeven door de All Stars. Zij presenteerden een scala aan liedjes van verschillende genres. Het publiek dat dankzij het goede weer in grote getale aanwezig was, genoot met volle teugen.

Op zondag 1e Pinksterdag was er in alle vroegte al een wandeltocht waarbij aan het einde een geweldig ontbijt voor de wandelaars klaar stond. Na het kamerschieten op het Pastoor Vullinghsplein door Schutterij St. Jan was het de beurt aan de Harmonie en hun slagwerkgroep. Beiden lieten het aanwezige publiek volop genieten van hun prestaties.

Als hoogtepunt voor deze dag is altijd het uitreiken van de Golde Aspergestaeker aan iemand uit het dorp die zich veelvuldig belangeloos heeft ingezet voor onze gemeenschap. Dit jaar viel de eer te beurt aan Mieke Delsing die zich als vrijwilliger inzet voor een hele lijst aan activiteiten. Mieke bedankt hiervoor en van harte gefeliciteerd met deze door jou welverdiende prijs. 

Ook vermeldingswaardig is dat Francien Relouw zich vanaf nu Wereldkampioen Aspergeschillen mag noemen. Voor deze geweldige prestatie werd ze beloond met een prachtige barbecue. Francien Proficiat!

Wie

Volwassenen