Kolossale kunstwerken langs Icoonroute

15 juli 2020
In 2019 is de nationale en internationale Maasroute, onderdeel van de zogeheten Icoonroutes, officieel geopend. Het fietstraject voert van de bron van de Maas tot aan de zeemonding in Hoek van Holland. Het Nederlandse deel van Maastricht naar Rotterdam heeft een afstand van 480 kilometer en is een zogenoemde ‘Lange-afstand fietsroute’.
--
Langs het Limburgse deel van de Maasroute heeft kunstenaar Patrick Kusters tien enorme zitplaatsen gemaakt. Hij deed dat met duurzame, robuuste materialen, zoals hout en staal. Het gaat volgens de kunstenaar om recyclebare kunstwerken. Ieder kunstwerk verwijst naar een bijzonder verhaal uit de gemeente.
Voor Horst aan de Maas de fietsgemeente bij uitstek heeft de kunstenaar een reuze fietszadel ontworpen. Het staat tussen Broekhuizen en Broekhuizenvorst. (rechts van de weg)
Verder zijn in de gemeenten Stein, Sittard-Geleen, Beesel, Maasgouw, Peel en Maas, Steyl, Echt-Susteren en Gennep de overige opvallende kunstwerken aan de rivier te zien.
--
De Limburgse Maasroute is ongeveer 160 kilometer lang. De route voert in Limburg van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de Maasplassen tot aan Nationaal Park De Maasduinen. Fietsers die meer willen weten over het traject en de kunstwerken, kunnen een fietskaart kopen voor twee euro bij de Limburgse VVV.
(Foto: VVV Limburg)

Contact

Neem contact op met Geertjan:

Geertjan Zinken
Contactpersoon
-15